Wentus Blues Band ja Duke Robillard julkaisevat yhteisen levyn

Wentus Blues Band julkaisee uutta musiikkia alkusyksystä. Tuore albumi ”Too Much Mustard” ilmestyy perjantaina 13. syyskuuta. 

15 kappaletta sisältävä albumi on äänitetty yhteistyössä legendaarisen kitaristi-laulaja Duke Robillardin kanssa tämän Lakewest Recording -studiolla Rhode Islandilla. 

Robillard toimii myös albumin tuottajana ja soittaa useimmilla levyn raidoilla kitaraa. 

Albumin sisällöstä noin puolet on Wentus Blues Bandin omaa tuotantoa. Toiselta puolikkaalta löytyvät muun muassa uudet versiot Robillardin ensimmäisiltä levyiltä tutuista”She Made My Mind” ja ”Passionate Kiss” -kappaleista.  WBB versioi äänitteellä uusiksi myös Holmes Brothersin, Tom Waitsin, Lazy Lesterin, Robert Johnsonin ja Leonard Cohenin tuotantoa. 

Elokuun puolivälissä levyltä julkaistaan maistiaisina WBB:n tulkinta Cohenin hitistä ”First We Take Manhattan”. Sen levytti ensimmäisenä Jennifer Warnes (1986) ja Cohen vasta tämän jälkeen (1988). 

“Kappale on mukana Robillardin nimenomaisesta toiveesta. Hänen ystävänsä Stevie Ray Vaughan soittaa Warnesin versiossa, jota Duke on aina ihaillut ja haaveillut oman version tekemisestä”, kertoo Robban Hagnäs, Wentus Blues Bandin johtohahmo ja basisti. 

Yhteistä albumia on suunniteltu pitkään ja sen toteutuminen merkitsee Wentus Blues Bandille eräänlaista ympyrän sulkeutumista, yhden matkan päätä tai ainakin ikimuistoista välietappia. 

Yhtye esiintyi aivan uransa alkuvuosina Robillardin lämmittelybändinä Kokkolassa yli 30 vuotta sitten. Silloista rumpalia lukuun ottamatta WBB:n jäsenet olivat niin nuoria, että saivat soittaa kyseisessä ravintolassa vain sillä ehdolla, että myös heidän vanhempansa olivat paikalla. 

Ajan myötä Robillardin ja Wentuksen yhteistyö on syventynyt lämpimäksi ystävyydeksi. Robillard on muun muassa vieraillut WBB:n 30-vuotisjuhlissa ja tehnyt bändin kanssa yhteisen kiertueen Ruotsissa.

“Nyt saimme ilon ja kunnian äänittää Duken studiolla. Siellä on syntynyt useita loistavat arvostelut saaneita levyjä, joten katsotaan kuinka tässä käy”, Robban Hagnäs tuumii. 

Tarinansa on myös levyn nimellä. Kerrotaan, että kun Robillard ja Tom Waits erään kerran musisoivat yhdessä, kokeilunhalustaan tunnettu Waits haastoi Robillardia lisäämään kitarointiinsa yhä enemmän säröä – aina siihen pisteeseen, että Robillard alkoi irvistellä tuskasta. ”Too much mustard?”, ”liikaa sinappia?”, kuittasi Waits tyynesti. 

Too Much Mustard” -albumi julkaistaan sekä CD:nä että vinyylinä. ”First We Take Manhattan” -single julkaistaan ainoastaan digitaalisena. 

Wentus Blues Bandin edellinen, kansainvälisestikin hyvin menestynyt albumi ”Throwback” julkaistiin helmikuussa 2018. Yhtye julkaisi lisäksi joululevyn ”Back Door Santa” syksyllä 2018. 

Duke Robillard (s. 1948) tunnetaan erityisesti blues- ja rock-muusikkona, mutta hän on esiintynyt ja levyttänyt ahkerasti myös jazz- ja swing-kokoonpanoissa. Hän on mm. perustanut jo yli 50 vuotta esiintyneen Roomful of Blues -yhtyeen ja ollut The Fabulous Thunderbirdsin jäsen.

www.dukerobillard.com

www.wentusbluesband.com

Lisätiedot: 

Robban Hagnäs
+358 400 764218
info@ramasound.com