Tämän vuoden Kahakka Olutfestivaaleilla maistellaan myös huippuviinejä

Kahakka Olutfestivaaleilla on tänä vuonna mahdollisuus maistella myös huippuviinejä legendaariseen maineeseen nousseen Figaro Winebistron sommelierin opastuksella. 

Kokkolan kesäkauden kulinaristisin kohokohta, kotimaisten pienpanimoiden tarjontaa esittelevä Kahakka Olutfestivaali, kuohuu nyt jo kolmatta kertaa. Tullipakkahuoneen tunnelmallisissa tiloissa järjestettävä tapahtuma järjestetään tänä vuonna 16.–17.8.

Uutta tämän vuoden festivaaleilla on mahdollisuus huippuviinien maisteluun kolmesti Suomen parhaaksi viiniravintolaksi valitun Figaro Winebistron sommelierin opastuksella.

Kolmesti vuoden viiniravintolaksi valittu Figaro Winebistro on perehtynyt vahvasti espanjalaiseen ruokakulttuuriin ja espanjalaishenkisiä makuelämyksiä on tarjolla myös Kahakka-olutfestivaaleilla. Maistelutilaisuuksissa on tarjolla valikoima kiinnostavimpia kuohuviinejä eri maista sekä viini&tapas-yhdistelmiä.

Jyväskylässä toimivan Figaro Winebistron omistaa kokkolalaislähtöinen Niko Saarukka yhdessä Kälviältä kotoisin olevan puolisonsa Johanna Herlevi-Saarukan kanssa. Tomi Björckin ja monien muiden huippukokkien kanssa yhteistyötä tekevä Saarukka on tunnettu taidostaan poimia ja sovittaa kansainväliset ruokatrendit suomalaisten ruokapöytään sekä elämäniloisesta otteestaan.   

Olutpuolella uutta maisteltavaa on luvassa ainakin Kokkolan omalta Kahakka-panimolta. Kahakan lisäksi mukana ovat tänä vuonna muun muassa Bocks, Jacobstads, Kvarken, Keppo sekä Moose On The Loose -panimot. 

Viikonlopun ohjelmasta vastaavat perjantaina Suomen bluegrass-kuninkaat Jussi Syren & Groundbreakers. Muun muassa Himin kappaleista bluegrass-versioita tehnyt yhtye on menestynyt hyvin myös maailmalla. Lauantaina esiintyy yleisön pyynnöstä Kahakassa aikaisemminkin kuultu Amelie Goes to Belgrad. Pohjanmaalta kotoisin oleva yhtye esittää balkanilaista menomusiikkia, joka tunnetusti saa jäykimmätkin lahkeet vipattamaan.

Tapahtuma on aikaisempina vuosina sujunut niin vieraiden kuin järjestäjien kannalta yli odotusten. Viime vuonna Kahakka Olutfestivaaleilla vieraili ja viihtyi lähes 2000 oluen ystävää. Tänä vuonna väkeä odotetaan vähintään saman verran.

Festivaalilipun hinta 10 euroa ja niitä myydään ennakkoon ja portilla. Lipun ennakkoon ostaneet pääsevät sisään jonon ohitse.  Maistelutilaisuuksien liput varataan ja myydään erikseen.  Lippuja festivaaleille ja maistelutilaisuuksiin voi tiedustella osoitteesta info@ramasound.com

Kahakka Olutfestivaalin järjstävät kokkolalaiset Kahakka Brewery ja Ramasound.           

Lisätietoja:

Robban Hagnäs
+358 400 764218
info@ramasound.com

www.kahakkaolutfestivaali.com