GA-20 SUOMEEN TOUKOKUUSSA

Yhdysvaltalainen, raakaa ja rehellistä modernia bluesia esittävä GA-20 esiintyy Suomessa ensi kertaa toukokuussa. Yhtyeen Suomen-kiertue alkaa Kokkolasta Kulttuurikorjaamolta ja päättyy Helsinkiin Malmitalolle. Muut keikkapaikat ovat Tampereen Klubi, Nakkilan Verstas sekä Apollo Turussa. Liput tulevat myyntiin perjantaina 11. maaliskuuta. 

GA-20 on yksi mielenkiintoisimmista tulokkaista blues-genren puitteissa. Vuonna 2018 perustetun yhtyeen taustalta löytyvät bostonilaiskaverukset Pat Faherty ja Matthew Stubbs, joita yhdistää rakkaus perinteiseen raskaaseen bluesiin, R&B:hen sekä 50- ja 60-lukujen Rock&Rolliin. GA-20 täydentyi trioksi, kun siihen liittyi rumpali Tim Carman vuonna 2019. 

Yhtye julkaisi debyyttialbuminsa ”Lonely soul” lokakuussa 2019 ja se ponkaisi välittömästi Billboardin blues-listan kakkoseksi. Seuraava ”Live: Vol.1” -albumi vuodelta 2020 pani vielä paremmaksi nousten listaykköseksi ja nostaen bändin suuremman yleisön tietoisuuteen. Viime vuonna GA-20 julkaisi kolmannen albuminsa ”GA-20 Does Hound Dog Taylor: Try it… You Might Like It!”.

Yhtye ilmoittaa ainoaksi tavoitteekseen olla ”raaka, intohimoinen ja rehellinen niin lavalla kuin studiossa”. Vaikutteita Faherty ja Stubbs ovat hakeneet legendaarisilta artisteilta kuten Lazy Lester, J.B. Lenoir, Earl Hooker, Buddy Guy, Otis Rush ja Junior Well. Nykymusiikissa kokemaansa aukkoa duo on osaltaan täyttänyt kirjoittaen ja esittäen rakastamaansa musiikkia modernissa muodossa. 

Yhtyeen soundia on kuvailtu muun muassa näin: 

”Tämä on musiikkia, joka matkaa ajan halki tuoden aineksia syntymänsä aikakaudesta ja muuttaen ne joksikin tuoreeksi. Likaista ja raakaa… ajatonta ja modernia.” (medium.com

Matthew Stubbs tunnetaan muun muassa blues-legenda Charlie Musselwhiten pitkäaikaisena kitaristina. Hän on soittanut myös John Hammondin, James Cottonin, Junior Watsonin ja James Harmanin kanssa. Stubbsilla on myös oma, instrumentaalista psych-rockia soittava The Antiguas -yhtye. 

Keikka-aikataulu: 

11.5. Kokkola, Kulttuurikorjaamo

12.5. Tampere, Klubi

13.5. Nakkila, Verstas

14.5. Turku, Apollo

16.5. Helsinki, Malmitalo 

Promokuvia: 

https://ga20band.com/photos

GA-20
GA-20

Lisätietoja: 

Robban Hagnäs / Ramasound Oy

Puh. 0400 764 218, s-posti info@ramasound.com